Φαήλος: Ντιντήδες Νο 2!!!

Ξαναχτυπά μετά τους «ντιντήδες»

ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ EYELINER»

Ο 47χρονος φίλος και συνομιλητής του προέδρου της Ν.Δ. ταράζει τα νερά στη συντηρητική παράταξη με τη δήλωσή του στο «ΘΕΜΑ». Ζητά να αναδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση τον πατριωτικό της χαρακτήρα.


Μαχητικός και αψίκορος, ο φίλος του προέδρου της Ν.Δ. ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της παράταξης με την αρθρογραφία του «περί ντιντήδων της πολιτικής», ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος στην εποχή Σαμαρά.

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ

«Η Ν.Δ. χρειάζεται ιδεολόγους μαχητές και όχι ντιντήδες που κάνουν πολιτική των διαδρόμων και του παρασκηνίου», είχε γράψει ο κ. Κρανιδιώτης πριν από μερικές βδομάδες, προκαλώντας αναταραχή που ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει στο κόμμα.

ΑΝ και στο άρθρο του στον ιστότοπο Antinews ο κ. Κρανιδιώτης δεν ανέφερε ονόματα, όλοι είδαν πίσω από τις γραμμές τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος επιμένει να εμφανίζεται ως υπερασπιστής του μεσαίου χώρου όταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το σύγχρονο στίγμα της Ν.Δ. είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. «Δεν μιλώ για πρόσωπα, αλλά για πολιτικές», υποστηρίζει ο κ. Κρανιδιώτης και προσθέτει στο «ΘΕΜΑ»: «Η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με μανικιούρ και eyeliner και δεν είναι πασαρέλα για lifestyle εμφανίσεις σε μοδάτα περιοδικά».

Απαντώντας στις επιθέσεις εκείνων που θέλησαν να τον χαρακτηρίσουν ακροδεξιό, υποστηρίζει ότι η αντίθεσή του δεν είναι ι με το πολιτικό Κέντρο αλλά με τον μεσαίο χώρο, που είναι αποϊδεολογικοποιημένος και χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Υποστηρίζει ότι «η Ν.Δ. πρέπει να αναδείξει τη λαϊκότητά της και τον πατριωτικό χαρακτήρα της καθώς και τη σύμπλευσή της με τα συμφέροντα των χαμηλών οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων».

Ήταν από εκείνους που τάχθηκαν σθεναρά με το «όχι» στο μνημόνιο και υποστηρίζει ότι η Ν.Δ. πρέπει να εκφράσει τη λαϊκή δυναμική που δημιουργείται και να προσφέρει πολιτική στέγη στη μεσαία τάξη που θίγεται από τη μνημονιακή πολιτική.

Όσοι στο εσωτερικό της Ν.Δ. ένιωσαν να θίγονται από το άρθρο του περί ντιντήδων δεν απάντησαν δημοσίως, αλλά δημιούργησαν θέμα στο παρασκήνιο και ζήτησαν να βγει δήλωση αποδοκιμασίας από το κόμμα. Τη δημόσια επίθεση ανέλαβε μερίδα των ΜΜΕ που χαρακτήρισε τις απόψεις του φασιστικές, κάτι που ο κ. Κρανιδιώτης, λόγω του αρβανίτικου χαρακτήρα του, δεν ξέχασε και έτσι την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε στος συντελεστές του δελτίου ειδήσεων του ΜEGA με άρθρο του με τίτλο «Πώς χτενίζεται η κυρία», στο οποίο αναφερόταν στην «ΥΕΝΕΔ του μνημονίου» και στις «επικοινωνιακές φούσκες μιας εποχής που ψυχορραγεί». Είχε προηγηθεί μια ημέρα νωρίτερα η ζωντανή αντιπαράθεση των παρουσιαστών του δελτίου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Κώστα Τζαβάρα για το ποιος είναι «καραγκιόζης».

Ο 47χρονος κ. Κρανιδιώτης είναι στις παρυφές της πολιτικής εδώ και μία εικοσαετία, ξεκινώντας με τον Αντώνη Τρίτση και μετά με τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, με τον οποίο μοιράζεται τις απόψεις του για τα εθνικά θέματα.

Έγινε ευρύτερα γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν, όταν είχε ταξιδέψει στο Ναϊρόμπι ως συνήγορος του Κούρδου ηγέτη. Ο ίδιος δηλώνει «αναρχοπατριώτης», έχοντας κλέψει τον όρο από φίλο του δημοσιογράφο και εμφανίζεται περήφανος που υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις – κανονικά και όχι για τις φωτογραφίες, όπως λέει σημαδεύοντας ενίους πολιτικούς

Ο κ. Κρανιδιώτης ετοιμάζεται πλέον για την κάθοδό του στην πολιτική και τη διεκδίκηση βουλευτικής έδρας πιθανόν στον Πειραιά. Αν και η μακρινή καταγωγή του είναι από το Κρανίδι –εξ ου και το επώνυμο–, μεγάλωσε στον Κορυδαλλό.

Όταν μάλιστα τον πειράζουν για τη συναναστροφή του με κολεγιόπαιδα που έχει γύρω του ο κ. Σαμαράς, απαντά ότι εκείνος τελείωσε «το πρώτο κολέγιο Κορυδαλλού», όπως λεγόταν χιουμοριστικά το Λύκειο Κορυδαλλού που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από τις φερώνυμες φυλακές.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ
Δίπλα στον Σαμαρά και τα πέτρινα χρόνια

Μετά την υπόθεση Οτσαλάν, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης τράβηξε κατά καιρούς τα φώτα της δημοσιότητας με τη συμμετοχή του στο Δίκτυο 21, που το έφερε κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Παρέμεινε δίπλα του στα χρόνια της πολιτικής απομόνωσης και εξακολουθεί να είναι από τους τακτικούς συνομιλητές του. Ακόμη και όταν το πολιτικό παρασκήνιο της Ν.Δ. βυσσοδομούσε εναντίον του λόγω των «ντιντήδων», ο κ. Κρανιδιώτης μιλούσε καθημερινά μ ε τον πρόεδρο του κόμματος. Μάλιστα ο κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να διασκεδάζει με τους χαρακτηρισμούς που είχε το άρθρο. Για πολλούς στο εσωτερικό της Ν.Δ. ο κ. Κρανιδιώτης, όπως και οι υπόλοιποι συνεργάτες του κ. Σαμαρά από τα πέτρινα χρόνια, αποτελεί κόκκινο πανί.

Με τις επιθέσεις τους σε εκείνον στοχοποιούν και τους υπόλοιπους συνεργάτες του προέδρου που συμμετείχαν στο Δίκτυο 21. Αποτέλεσμα της αρνητικής στάσης του βαθέος καραμανλικού κόμματος ήταν ότι ο κ. Κρανιδιώτης δεν εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κατά το πρόσφατο συνέδριο.

Σταδιακά, όμως, κερδίζει έδαφος μέσω της αρθρογραφίας του, την οποία άλλοι θεωρούν χαρισματική και άλλοι παραληρηματική.

Οι πατριωτικές του απόψεις τον έχουν φέρει κατά καιρούς σε αντιπαράθεση με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία αποκαλεί «πρόεδρο στατιστικού λάθους». Εκφράζει δε την απορία «πώς είναι δυνατόν και το πόρισμα της επιτροπής για τη “Siemens” δεν τη συμπεριέλαβε για περαιτέρω έρευνα από την Προανακριτική, με δεδομένα τα δωράκια που είχε δεχτεί από το Χριστοφοράκο και τις επαφές της με του παράγονται της μητρικής εταιρείας στη Γερμανία».

Μετά την ένταξη του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου στο σχήμα των τομεαρχών πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για ήττα του κ. Κρανιδιώτη.

Η εξέλιξη, όμως, μάλλον τον δικαιώνει, καθώς ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι «η Ν.Δ. είναι λαϊκό κόμμα», ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος τη Δευτέρα που μας πέρασε βρέθηκε στα πρόθυρα της διαγραφής του λόγω της μεσαιοχωρίτικης δημόσιας διαφωνίας τους με το πόρισμα της Ν.Δ. για τη «Siemens» που ζητούσε την παραπομπή του κ. Κώστα Σημίτη.

Δημοσιεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα», 30 Ιανουαρίου 2011, σελ. 32.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ…

Παράλληλα εκδηλώθηκαν ακόμη δύο χτυπήματα εναντίον του αχάριστου «σκορπιού» Άρη Σπηλιωτόπουλου από το Antinews, το «επίσημο όργανο της συνείδησής μας» (Φαήλος):

31.1.2011: Ο «μεσαίος χώρος» απονεύρωσε την Ν.Δ. ιδεολογικά και την «ευνούχισε» κυβερνητικά

1.2.2011: Η ιστορία του βατράχου και του σκορπιού

Advertisements
This entry was posted in declarations. Bookmark the permalink.